close

Αγγελική Βαρελλά

http://www.haef.gr/chilias/greek/lit/art/n10pht.gif

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολήθηκε με το παιδικό βιβλίο για πρώτη φορά το 1966 και από τότε είναι αφοσιωμένη στο λογοτεχνικό αυτό είδος.

Έχει βραβευθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το Υπουργείο Παιδείας για τα Αναγνωστικά που έγραψε για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Μετέφρασε και διασκεύασε στα ελληνικά πολλά ξένα βιβλία και συνεργάστηκε με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση σε εκπαιδευτικές εκπομπές. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στο χώρο της Λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το βιβλίο της "Φιλενάδα, φουντουκιά μου" κέρδισε έναν από τους τρεις επαίνους του Διεθνούς Βραβείου Παιδικής Λογοτεχνίας JANUS KORCZAK 1985, στην Πολωνία.

Προτάθηκε το 1989 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το βραβείο Άντερσεν.
Έργα

1.     Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει

2.     Γειά σου! Τι κάνεις;

3.     Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας;

4.     Το ποδηλατάκι – ήλιος

5.     Μια παράξενη μέρα

6.     Ο λιμενάρχης με τ' άσπρα φτερά

7.     Άγια νύχτα, το τραγούδι τ’ ουρανού

8.     Γαβγίζοντας την αγάπη

9.     Στη γιορτινή τη γλάστρα κέδροι, έλατα και άστρα

10.     Με το χαμόγελο στα χείλη

11.     Το πιάτο του Αλέξανδρου

12.     Στον κήπο με τα παραμύθια

13. Πως γράφεται η λέξη μητέρα;

14. Δώσε την αγάπη

15. Καλημέρα, Ελπίδα

16. Δέκα σάντουιτς με ιστορίες  

17. Ο Θεός αγαπά τα πουλιά

18. Με ευχές, φλουριά κι αγάπη

19. Το φεγγάρι παίζει . . . σκάκι

20. 9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός

21. Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια

22. Κρήτη- Ήρωες, Τόποι, Πολιτισμοί

23. Δράκε, Δράκε εισ' εδώ;

24. Φιλενάδα φουντουκιά μου

25. Αρχίζει το ματς

26. Ένα πρωί με τον Αίσωπο

27. Έξι εναντίον ενός

28. Γελαστός και αγέλαστος

29. Η Ελλάδα κι εμείς

30. Τα βούκινα της φύσης

31. Σε δυο τρελά ημίχρονα

32. Ταξίδι χωρίς βαλίτσα

 

 

 

Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2012

 

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Και λοιπόν; Αυτό το ξέρουμε. Ο ένας μήνας διαδέχεται τον άλλον. Ναι, αλλά καθένας τους έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τους δικούς του θησαυρούς. Κάτι αλλιώτικο. Σ' αυτό το βιβλίο κάθε μήνας έχει τη δική του ΑΛΦΑΒΗΤΑ, από το ΑΛΦΑ ως το ΩΜΕΓΑ, που μας ξεδιπλώνει τα δικά του μυστικά, τη δική του ιστορία. Κι όταν φτάσετε στην τελευταία ΑΛΦΑΒΗΤΑ, μπορείτε μόνοι σας ν' αλλάξετε τον τίτλο και να τον κάνετε: Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, κάτι όμορφο συμβαίνει.

 

Πίσω στα έργα

 

Τι κάνεις; Είσαι καλά;

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2010

 

Η Χαρά είναι μια καλοσυνάτη κοπέλα που ενδιαφέρεται για όλους. Ανησυχεί και τους τηλεφωνεί να μάθει πώς είναι. Ξοδεύει όμως, πολλά στο τηλέφωνο κι ο μπαμπάς ενοχλείται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τους δυο.

 

Πίσω στα έργα

 

Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι μας;

Εκδόσεις: Βιβλιόφωνο, 2010

 

Ποιος παίζει μπάλα στο ταβάνι του εξοχικού μας; Είναι ο κύριος Μουσμούσκουλος και παίζει όλη μέρα, ακόμη και το μεσημέρι κι ενοχλεί όλο τον κόσμο. Γιατί είναι όμως, στην ταράτσα μας; Δεν είναι ούτε ενοικιαστής, ούτε ποδοσφαιριστής. Πάμε μαζί να ανακαλύψουμε τα μυστικά που κρύβει!

 

Πίσω στα έργα

 

Το ποδηλατάκι – ήλιος

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2008

 

Ο Μιχάλης ήξερε να ζωγραφίζει τεράστιους ενώ οι ακτίνες έπιαναν όλη τη σελίδα και... φωτίζοντας το δωμάτιο του. Φώτιζαν και το ποδήλατό του με τις τρεις ρόδες, που βρισκόταν στη γωνιά..

 

Πίσω στα έργα

 

 

Μια παράξενη μέρα

Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2008Μια μέρα παράξενη . Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Μικροί, μεγάλοι κατέβηκαν στον εμπορικό δρόμο της πόλης κι έτριβαν τα μάτια τους. Αλήθεια, τι θα γινόταν αν ένα πρωί η μητέρα Φύση ξυπνούσε με μεγάλα κέφια και ήθελε να διασκεδάσει με κάτι διαφορετικό; Τι θα γινόταν αν αποφάσιζε να προβληματίσει και να βάλει σε σκέψη τους ανθρώπους;

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Ο λιμενάρχης με τ' άσπρα φτερά

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2008 Δυο αδέρφια, που νόμιζαν ότι είναι τρομεροί ψαράδες, εκείνη την ημέρα δεν έπιασαν απολύτως τίποτα. Όμως η  τύχη ήταν μαζί τους αυτό, γιατί στη μέση της θάλασσας κατόρθωσαν να ψαρέψουν μια απίθανη ιστορία. Ένας κάτασπρος γλάρος με ονοματεπώνυμο από τον παγωμένο Βορρά τους αφηγήθηκε μια ιστορία που γέμισε γαλήνη τις καρδιές τους.

 

Πίσω στα έργα

 

 


Άγια νύχτα, το τραγούδι τ’ ουρανού

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2007Όλα τα τραγούδια έχουν την ιστορία τους. Το ίδιο και η "Άγια Νύχτα". Ωστόσο, αυτό το χριστουγεννιάτικο τραγούδι έχει κάτι μαγικό. Κάτι ξεχωριστό. Η ιστορία του μοιάζει με παραμύθι και η μελωδία του δονεί τις χορδές της ψυχής, τη συγκινεί, φέρνει δάκρυα στα μάτια και τονώνει τα αισθήματα αγάπης και κατάνυξης τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Γαβγίζοντας την αγάπη

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2007

Γαβγίζοντας την αγάπη

Είναι δυνατόν οι μικροί να γράψουν ιστορίες για τους μεγάλους; Ο Ιάσονας  και η Εριθέλγη –πρέπει να το παραδεχτούμε ότι πρόκειται για σπάνιο όνομα- στοιχηματίζουν ότι μπορούν να γράψουν την ιστορία και ξεκινούν γρήγορα χωρίς να χάνουν χρόνο. Όμως, συναντούν εμπόδια όπως ανέμους, τρικυμίες, λογοτεχνικά εμπόδια, τους τρελαίνουν οι πολλές συμπτώσεις και τους γαβγίζουν τα σκυλιά, όλα αυτά όμως με αγάπη.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Στη γιορτινή τη γλάστρα κέδροι, έλατα και άστρα

Εκδόσεις: Πατάκης, 2006Ένας γέρος κέδρος, κάθε χρόνο διηγείται μια παλιά ιστορία χαρά και πολύ συγκίνηση  που την κάνει κάθε φορά να μοιάζει με καινούρια. Είναι η ιστορία για το  άστρο της Βηθλεέμ. Ένα βιβλίο με τρυφερές ιστορίες των Χριστουγέννων.

 

Πίσω στα έργα

 Με το χαμόγελο στα χείλη

Εκδόσεις: Πατάκης, 2006

Με το χαμόγελο στα χείλη

Τον πόλεμο του 1940 τον έζησε ένα ολόκληρο έθνος αντικρίζοντας το σκληρό του πρόσωπο όμως τον αντιμετώπισε με τον «χαμόγελο στα χείλη». Μια οικογένεια που έζησε έντονα τα γεγονότα του σκληρού πολέμου του 1940, τα αντιμετώπισε  με αισιοδοξία και πίστη στην καρδιά. Στην ιστορία μας ξεδιπλώνονται τέτοιες εικόνες ηρωικές και καθημερινές, γεμάτες συγκίνηση.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Το πιάτο του Αλέξανδρου

Εκδόσεις: Πορτοκάλι, 2006

Το πιάτο του Αλέξανδρου

Ένας μπόμπιρας ο Αλέξανδρος επιχειρεί να λύσει το δύσκολο πρόβλημα των παιδιών που πεινάνε με οδηγό την παιδική του αφέλεια και τη θέρμη της καρδιάς του.

Πίσω στα έργα

 

 

 

Στον κήπο με τα παραμύθια

Εκδόσεις: Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής υγείας του παιδιού και του εφήβου, 2005

http://www.books.gr/Images/Products/Thumbs/3250083.jpg

Στον κήπο με τα παραμύθια μας περιμένουν εκπλήξεις και κρυμμένα μυστικά, σε κείμενα και εικόνες, που έχουν δημιουργήσει σπουδαίοι συγγραφείς και ζωγράφοι. Σε αυτόν τον κήπο θα συναντήσουμε τη Μαργαρίτα και τον Ήλιο, τη μαρμαρωμένη νεράιδα, τον πελαργό από το Χολαργό, την κοντορεβυθούλα, το Λελέκι και τους φίλους του.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Πως γράφεται η λέξη μητέρα;

Εκδόσεις: Μίλητος, 2004Πώς να γράφεται άραγε η λέξη μητέρα, τι κρίμα να είσαι μικρή και να μην ξέρεις να την γράφεις. Όμως και όταν μάθεις να γράφεις θα δεις ότι η λέξη μητέρα γράφεται με πολύ αγάπη.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Δώσε την αγάπη

Εκδόσεις: Πατάκης, 2004

http://www.kyknos.com/bookimage/9601613196.JPG

Ο Μάνος έχει θυμώσει πάρα πολύ με τη δασκάλα του γιατί έβαλε να κάτσει δίπλα του ένα ξανθό Πολωνεζάκι. Ο θυμός του φεύγει όταν στην τάξη του έρχεται ένας άγιος της φιλίας και κρατά στο χέρι του ένα μήλο.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Καλημέρα, Ελπίδα 

Εκδόσεις : Πατάκης, 2003

Καλημέρα, Ελπίδα

Η ιστορίας εκτυλίσσεται την περίοδο 1892-1896. Η Αλεξανδριανή και η Ελπίδα, είναι συμμαθήτριες στο Διδασκαλείο του Αρσακείου, αλλά και φίλες. Αυτό που τις ενώνει είναι το κοινό πάθος για γνώση, αλλά και η λαχτάρα να γίνουν δασκάλες και να προωθήσουν τα ιδανικά του ελληνισμού.  Τα τέσσερα χρόνια που ζουν με συγκλονιστικές αλλαγές, με γεγονότα σημαντικά για τις ίδιες, τις οικογένειές τους, την Ελλάδα,  αναβίωσης των Ολυμπιακών αγώνων, τις συναρπάζουν. Η Αλεξανδριανή από το Παρίσι, η Ελπίδα από την Αθήνα θα βιώσουν με δυναμισμό αυτό το μεγάλο, θαυμαστό συμβάν. Η ίδια η ζωή, είναι αυτή  που γράφει το σενάριο της ιστορίας με συγκίνηση, χιούμορ και απρόοπτα που κόβουν την ανάσα.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Δέκα σάντουιτς με ιστορίες

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2002Σε δέκα σάντουιτς με ιστορίες με πολύ χιούμορ, και κείμενα σκέτη απόλαυση εμπλέκονται ένας Ιάπωνας που λατρεύει τα χρυσάνθεμα και ένας γάιδαρος με κινητό ένα σαραβαλάκι και ψάρια που παίζουν μουσικά όργανα

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Ο Θεός αγαπά τα πουλιά

Εκδόσεις: Πατάκης, 2001

Ο Θεός αγαπά τα πουλιά

Ένας πελαργός προσγειώνεται κάπως περίεργα ύστερα από ένα μακρινό ταξίδι, σε μια γειτονιά της Αθήνας. Όμως τραυματίζεται καθώς πέφτει δίπλα σ' ένα γηροκομείο και βέβαια όχι δίπλα σε ένα βρεφοκομείο όπως θα περίμεναν όλοι, με αποτέλεσμα να γίνει  σύμβολο στοργής και συνεργασίας ανάμεσα στα παιδιά του γειτονικού σχολείου και στους ηλικιωμένους. Ο πελαργός ανάβει φωτιές αγάπης μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα, που χαρακτηρίζονται  από  συγκίνηση,  χιούμορ,  ανθρωπιά, αλλά και από την σκληρή πραγματικότητα.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Με ευχές, φλουριά κι αγάπη

Εκδόσεις: Περίπλους, 2000

Με ευχές, φλουριά κι αγάπη

Ζεστές που είναι οι άγιες μέρες. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα. Το σπίτι γίνεται μπαξές που μοσχοβολά αγάπη. Η κουζίνα γιορτάζει με χριστόψωμα και κουραμπιέδες. Τα μελομακάρονα στάζουν μέλι. Οι δίπλες και τα ρόδια δίνουν ευχές. Τα φλουριά παίζουν κρυφτό στις βασιλόπιτες. Το αγιασμένο νερό στέλνει φιλιά με τα φύλλα του βασιλικού, κι ένα βιβλίο στο τραπέζι, γραμμένο κι αυτό ΜΕ ΕΥΧΕΣ, ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, περιμένει να το ανοίξεις, για να σου... ανοίξει την καρδιά του.

 

Πίσω στα έργα

 

 

Το φεγγάρι παίζει . . . σκάκι

Εκδόσεις: Πατάκης, 2000Το  φεγγάρι σε αυτό το βιβλίο  παίζει σκάκι, γράφει γράμματα, κουβεντιάζει με τη βασίλισσα και τα άλλα πιόνια του σκακιού και εκφράζει άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω του.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

9 τηλεφωνήματα κι ένας λαγός

Εκδόσεις: Μινώας, 1999

http://www.minoas.gr/data/images.products/146x0/17005.jpg

Φανταστείτε να βγείτε στην βεράντα και να δείτε στο μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας ένα λαγό! H συγγραφέας που ήθελε να μάθει τι συμβαίνει έκανε εννιά τηλεφωνήματα στον κύριο καθηγητή που είχε υιοθετήσει το λαγό.

 

Πίσω στα έργα

 

 

Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια

Εκδόσεις: Άγκυρα, 1999

Ο Ηλίας έχει πρόβλημα με τα πόδια του. Τα παπουτσάκια, που του έφτιαξε ο πατέρας του και που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ, γίνονται αφορμή ν' αναπτύξει τη φαντασία του και να δώσει χαρά στους άλλους.

Πίσω στα έργα

 

 

 

Κρήτη- Ήρωες, Τόποι, Πολιτισμοί

Εκδόσεις: Πατάκης, 1999

Κρήτη

Ιστορίες για την Κρήτη οι οποίες είναι παρμένες από τη μυθολογία, μιλούν για τη γέννηση του θεού Δία, τον τρόπο ανατροφής του, καθώς και τον αγώνα του για να γίνει ο βασιλιάς των θεών και των ανθρώπων. Επίσης, παρουσιάζονται η ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου και το μυστήριο του λαβύρινθου.

           
Πίσω στα έργαΔράκε, Δράκε εισ' εδώ;

Εκδόσεις:Πατάκης, 1996

Δράκε, δράκε είσ' εδώ;

Το βιβλίο αυτό θίγει προβλήματα της σύγχρονης ζωής και αναφέρεται στην ειρήνη, την αγάπη και τη φύση. Τα μηνύματα αυτά μεταφέρονται στα παιδιά και στους μεγάλους. Επίσης, διαβάζουμε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την   τεχνολογική εξέλιξη, για τον ελέφαντα που είχε πονόδοντο και για τους δράκους που διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν ρόλο στα σύγχρονα παραμύθια.

 

Πίσω στα έργα

 

 

Φιλενάδα φουντουκιά μου

Εκδόσεις: Πατάκης, 1996 Στο σπίτι του Δώρου, ενός μικρού αγοριού έχει φυτρώσει μια αγριοφουντουκιά. Ο Δώρος περνάει μαζί της ατελείωτες ώρες μιλώντας και παίζοντας της φυσαρμόνικα. Ξαφνικά όμως στο σημείο όπου βρίσκεται η φουντουκιά αποφασίζεται να γίνει πολυκατοικία. Τότε ο Δώρος με τη βοήθεια των φίλων του, αναλαμβάνουν δράση για να σταματήσουν τις ενέργειες και να μεταπείσουν τους ειδικούς ώστε να προστατεύσουν τη φουντουκιά με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο.

 

Πίσω στα έργα

 

 

 

Αρχίζει το ματς

Εκδόσεις: Πατάκης, 1995Ο Φώτης εκδηλώνει μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία. Μαζί με τον πατέρα του πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο, για να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα την ΑΕΚ. Όταν στην οικογένεια έρχεται και ο μικρός αδελφός, ο Φοίβος, ο Φώτης τού μαθαίνει τα πάντα για το ποδόσφαιρο. Επτά ολυμπιάδες έρχονται και περνάνε και τα δυο παιδιά, όπως και οι γονείς τους, συνειδητοποιούν ότι το ιδανικό του αθλητισμού δεν υπηρετείται πάντα στα γήπεδα .

 

Πίσω στα έργα

 

 

Ένα πρωί με τον Αίσωπο

Εκδόσεις: Πατάκης, 1995Το βιβλίο αυτό περιγράφει την φανταστική συνάντηση της συγγραφέα με τον Αίσωπο συνομιλώντας μαζί του για τους μύθους του και διαβάζει στα μικρά παιδιά κάποιες από τις διασκευές που έχει κάνει η ίδια έχοντας ταυτόχρονα και αγωνία αν αυτές οι διασκευές αρέσουν και στον Αίσωπο!!

 

Πίσω στα έργα

 

 

Έξι εναντίον ενός

Εκδόσεις: Πατάκης, 1992Ένας γείτονας εισβάλλει στη ζωή μιας αθηναϊκής οικογένειας ο οποίος μόλις βλέπει την Άρτεμη, τη φωνάζει Αρέθουσα. Και λιποθυμά μόλις αντικρίζει ένα αθηναϊκό νόμισμα Ένα μυθιστόρημα με αστυνομική πλοκή, που κάνει γνωστή την ιστορία των αρχαίων ελληνικών νομισμάτων και που η αλήθεια θα λυτρώσει αυτόν και την οικογένεια.

 

Πίσω στα έργα

 

 

Γελαστός και αγέλαστος

Εκδόσεις: Σύγχρονη εποχή, 1991

Γελαστός κι αγέλαστος

Στις μέρες μας δυστυχώς το γέλιο και η χαρά συνεχώς ελαττώνονται. Περιτριγυριζόμαστε από  κατσούφηδες και αγέλαστους ανθρώπους τους οποίους τους συναντάμε καθημερινά. Έτσι, και στην γειτονιά του Γελάσιου Γελαστού μένει ο Αγέλαστος. Ο Αγέλαστος δεν αλλάζει ποτέ ύφος, διατηρώντας  το  σοβαρό και απρόσιτο, ώσπου μια μέρα συναντά τον Γελαστό, ο οποίος θα παίξει καταλυτικό ρόλο, αλλάζοντας τη ζωή του.


Πίσω στα έργα

 

 

Η Ελλάδα κι εμείς

Εκδόσεις: Χρυσή Πέννα, 1991Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τις εκδρομές μιας οικογένειας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου οι γονείς με έξυπνους τρόπους μεταδίδουν στα παιδιά τις γνώσεις τους για κάθε τι. Έτσι τους μιλούν για το φανάρι του Διογένη στην Πλάκα, για τον τάφο του Ατρέα και την πύλη των Λεόντων στις Μυκήνες, για την Κασταλία πηγή και τις Φαιδριάδες πέτρες στους Δελφούς, για τη Σπάρτη και το πολίτευμά της, για την αρχαία Ολυμπία, για το νησί του Παπαδιαμάντη, για την Ακρόπολη και τα υπόλοιπά αξιοθέατα της Αθήνας κι ακόμα για τη Μινωική Κρήτη.

 

Πίσω στα έργα

 

 

Τα βούκινα της φύσης

Εκδόσεις: Χρυσή Πέννα, 1987
Το βιβλίο αυτό με τα διηγήματα του έχει σαν στόχο να φέρει τον αναγνώστη πιο κοντά στη φύση και να εκφράσει την αγάπη του προς αυτή. Με την αφήγηση συμβάντων που εκτυλίσσονται γύρω μας καθημερινά προσπαθεί να αφυπνίσει τον αναγνώστη για την ευθύνη που έχει απέναντι στο φυσικό κόσμο.

 

Πίσω στα έργα

 

 

Σε δυο τρελά ημίχρονα

Εκδόσεις: Μίνωας, 1988Επιλεγμένες ιστορίες, ολόλαμπρα αστέρια για Μικρούς Αναγνώστες που ξέρουν να διαβάζουν μόνοι τους. Επτά "τρελές" ιστορίες προλαβαίνει να διηγηθεί στα Δύο τρελά ημίχρονα μια μητέρα που "τρελαίνεται" ακούγοντας απ' το πρωί ως το βράδυ τους δικούς της να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Περιγράφοντας διάφορες καταστάσεις με χιούμορ και καλή διάθεση -ανάμεσα στο φρικασέ και τη γραφομηχανή της- σατιρίζει, υπογραμμίζει τις υπερβολές, επινοεί διάφορα είδη πιο ήρεμου ποδοσφαίρου, οραματίζεται και ονειρεύεται.

 

Πίσω στα έργα

Ταξίδι χωρίς βαλίτσα.

Αθήνα: Πατάκης, 2009.

Ταξίδι χωρίς βαλίτσα

 

 

Έξυπνη ιστορία μιας «περιπέτειας» στην οποία ο νεαρός ήρωας χάνει τη βαλίτσα του. Τα προβλήματα αρχίζουν πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι στην Πράγα, καθώς η οικογένεια του μικρού ήρωα αναγκάζεται να αλλάξει προορισμό, λόγω πλημμύρας στην Πράγα, και να πάει ταξίδι στο Παρίσι. Το δέσιμο κειμένου και εικονογράφησης και η σύμφυρση διαφορετικών ειδών (κόμικς-λογοτεχνία) είναι αρκετά έξυπνο και ευρηματικό.

Πίσω στα έργα